0
Advanced issue found
0
Advanced issue found

Lysbryteren - hjemmets kunstverk

0
Advanced issue found
0
Advanced issue found

De små tiltakene som kan skape et moderne innemiljø

Av Micro Matic

Siri Vikenes

Micro Matic

1. april 2020
Av Micro Matic

Siri Vikenes

Micro Matic

1. april 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200401183045126.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200401183045126.jpg?maxwidth=2000
115
0

Vi nordmenn er kjente for å bry oss om innemiljø. Vi liker å ha det fint rundt oss og investerer mye tid og kjærlighet i å pleie og vedlikeholde hjemmene våre. Store deler av livet blir levd innendørs, og miljøet vi lever i påvirker både humør, kreativitet og produktivitet. Så, hvorfor har mange husstander i Norge standard lysbrytere? 

Kunnskap om muligheter 

Lysbryteren er en teknisk strømbryter vi alle forholder oss til i hverdagen, enten i en eldre variant hvor du fysisk dytter bryteren opp eller ned, eller i nyteknologisk variant med lysstyring på smarttelefon eller annen styringssentral. I 2020 kan lysbryteren styre mye mer enn bare lys. Vi kan kontrollere inneklima, solskjerming, musikk og sikkerhetssystemer. Inntoget av smarthus har satt søkelyset på design av lysbrytere og betjeningsflater, men det er ikke noe i veien for å modernisere lysbrytere selv om du ikke har et smarthus.  

I en fase med renovering eller nybygg investerer du både tid og ressurser og tar mange valg for å forme boligen slik du ønsker at den skal se ut, men hva med lysbryteren? Hvorfor ikke gi resultatet en gjennomført finish og installere innbydende lysbrytere som matcher interiøret? 

Det er slettes ikke alle som er klar over de valgene man har ved utskiftning eller installasjon av lysbrytere. Det skyldes ofte at installatøren/elektrikeren kun får beskjed om å montere en lysbryter. Når verken kunden eller installatøren tar opp valgmulighetene, installeres en standard bryter av enkleste sort. For de fleste er lysbryteren et rent funksjonsobjekt som skal skru lyset av eller på. Faktum er at den kan harmonere med interiøret og bli en del av helheten du skaper i din bolig.

Om du er usikker på farge, materialer eller form kan du bruke appen "Gira Designkonfigurator" som lar deg visualisere hvordan bryteren faktisk vil ta seg ut på veggen. 

Skap uttrykk, kompletter interiøret og utform en helhet i ethvert rom

Lysbryter med design er ikke forbeholdt eksklusive boliger. Prisforskjellen på vanlige lysbrytere og designbrytere trenger ikke å være stor. Lysbrytere og stikkontakter får du i mange forskjellige farger, materialer og stiler. Alt fra industriell, minimalistisk og moderne til romantisk og klassisk. 

For å demonstrere effekten av en oppgradert lysbryter, har det moderne kjøkkenet under fått en oppgradering. På det første bildet har kjøkkenet en vanlig standard lysbryter, mens på bilde nummer to er det oppgradert med en moderne variant fra Micro Matic. 

Den moderne varianten skaper et harmonisk inntrykk. Lysbryteren går fra å være utelukkende et funksjonsobjekt for å skru lyset av og på, til å bli kunst på veggen som det er behagelig og inspirerende å se på, og ikke minst tillater installasjonen flere handlinger enn tidligere.

Micro Matic Norge har agenturet på det tyske kvalitetsmerket Gira. Det store utvalget av prisbelønnede designserier fra Gira, gjør at alle kan sette sitt personlige preg på elektroinstallasjonen. Rammene kjennetegnes av høy design- og materialkvalitet. Det tette samarbeidet Giras egne arkitekter og designere har med andre interiør- og bygningsarkitekter, gjør at de alltid har produkter som støtter de aktuelle interiørtrendene, og at de vinner drøssevis av priser for design og utforming av sine produkter. 

Ta en kikk på alle mulighetene du kan få fra Micro Matic og ta kontakt med din elektriker for å installere dine nye lysbrytere.

5373
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180705080540789.png #FFFFFF
Les også