SWITCH SECTION

Vil du spare strøm?

Reduser forbruket til varme!

Av ByggeBolig
22. august 2018
Foto: Alexander Popov - Unsplash
Foto: Alexander Popov - Unsplash
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180822065908633.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180822065908633.jpg
0
Størsteparten av strømutgiftene dine relaterer seg til oppvarming av boligen, så om du ønsker å senke strømregningen er det der du bør starte. Og det er ikke nødvendigvis så vanskelig å gjøre tiltak som gir vesentlig effekt.
Det første du bør tenke over er å senke temperaturen i boligen. En tommelfingerregel er nemlig at hvis du senker innetemperaturen med én grad, vil du oppleve en fem prosent besparelse på kostnaden til oppvarming. Om det ikke er aktuelt å senke temperaturen i hele huset, bør du i det minste gjøre det i rom som ikke brukes så mye. Det er tross alt unødvendig å holde komforttemperatur i rom du sjelden bruker. 
Dersom du ikke har det, bør du vurdere å installere gulvvarme. Et lunt og varmt gulv vil nemlig gjøre at du kan senke romtemperaturen uten at du opplever mindre komfort – snarere tvert imot. I dagens marked finnes det flere ulike muligheter for gulvvarme, alt fra vannbårne systemer til varmematter du selv kan legge under parketten. 
Til sist bør du først som sist senke temperaturen om natten eller når huset er tomt på dagtid. Ved å stille temperaturen 2 – 5 grader lavere enn du normalt har, kan du faktisk kutte 10 – 15 % av kostnadene som går til oppvarming. For å få best mulig effekt av dag- og nattsenking, bør det automatiseres. Enten ved å bruke varmeprodukter som har støtte for det eller ved å installere et styringssystem. Da kan du velge tidspunktene for dag- og nattsenking én gang, så går det sin gang uten at du trenger å tenke på det. 
c-50FalseTrue
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også